your choice :)

date ; 12 of may '12
time ; 11.55 p.m malaysia ^^v

assalamualaikum :) awak sihat? hukhuk! jaga diri kay , makan ubat jangan jadi budakbudak takut ubat (terasatak?) erm dengar result matrikulasi dan upu dah keluar eh? tahniah bagi yang dapat tawaran tapi bagi adikadik yang kurang bernasib baik jangan risau :) mungkin ada peluang yang lebih cerah lepas ni jangan risau kay ! insyaallah yang yang lebih baik untuk awak , jangan putus asa ye adikadik .. dan bagi adikadik yang dapat banyak tawaran tu , buat solat istikarah minta yang terbaik daripada-NYA :)hah ramai junior kte dapat matrikulasi gopeng eh? tahniah ye junior ! meh nak cerita sikit tentang matrikulasi yang best ni hee *rindu*

dulu waktu dapat tawaran matrikulasi gopeng ni , rasa gopoh sangat .. mana nak cari kakakkakak senior yang boleh cerita tentang hidup dekat matrik tu nanti *sigh* jadi apa yang boleh akak wah akak tu *banggakejap* akak tolong apa yang patut je ye :)

okay matrikulasi ni kalau tanya kakakkakak senior mesti diaorang cakap susah dik susah baik ambil asasi je , waktu dengar tu rasa macam nak putus asa takmoh pergi matrik duduk rumah kahwin eceh hee :) tapi sebenarnya boleh je dapat pointer baik punya selagi awak RAJIN ye , tak kesah awak pandai ke edak tapi kalau RAJIN insyaallah boleh dapat 3.5 keatas :)

matrikulasi dah di rombak since sesi 2011/2012 sesi akk lah tu :) ye sesi akak sesi yang pertama mendalami perkara baru hekhek ! bagi sains dibahagikan kepada 3 modul , modul I , modul II dan modul III .. yang barunya modul I sebab akan ambil subjek math , biology , chemistry and biology .. modul II pula macam modul fizikal dan modul III pula macam modul hayat :) kalau akaun tak tahulah , tanya kakakkakak yang lain ye :) faham tak adikadik semua?

sama macam sesi sebelum ni matrik terbahagi kepada dua which are PROGRAM SATU TAHUN(PST) dan PROGRAM DUA TAHUN(PDT) .. PST akan ada dua kali PEPERIKSAAN SEMESTER PROGRAM MATRIKULASI(PSPM) sementara tu PDT akan ada empat kali PSPM :) pointer akan dikira daripada purata PSPM awak nanti ! bagi akak PSPM I agak senanglah boleh dapat pointer tinggi mencecah awan tapi PSPM II awak kena struggle sebab agak tough kay! tak tipu!

29 may ni daftar matrikulasi gopeng ye? goodluck! ada yang tanya tentang bilik semua tu dekat kte so meh kte cerita ye :) waktu daftar tu nanti awak akan dapat slip yang tertera awak dapat modul berapa , bilik mana , dan hadiahhadiah daripada matrik nanti :) kalau awak tak minat dengan modul yang awak dapat nanti jangan risau sebab nanti awak boleh tukar sebelum mula kuliah ye , fuh lega ye? heh tak senonoh lah!

bilik dekat matrik gopeng sangat selesa untuk tidur dan belajar :) tak besar sangat dan tak kecik sangat tapi adikadik kena rajin menceriakan biliklah supaya selesa ! macam bilik seri kerian tingkat satu bilik tiga eceh promote, kalau ada yang dapat bilik tu nanti inform akak kay sebab bilik tu kalau orang masuk akan cakap "wah , bilik korang sejuklah , ceria warnawarni pula :)" satu bilik 4 orang , banyakkan doa supaya bakal roomates awak baikbaik insyaallah ! tapi make sure that you bring along your key where ever you go okay ..sebab sebulan yang pertama akan selalu ada aduan yang terkunci bilik , kesian warden nanti :( jadi untuk memudahkan gantung junci dekat leher tu kay :) dan setiap kali nak dekat musim cuti akan ada berlaku kecurian laptop handphone semua tu, dan kebanyakannya orang luar yang disyaki , untuk keselamatan selalulah kunci dan selak pintu tu ye !

minggu yang pertama akan ada sesi orientasi bersama alumnialumni yang best sangat :) akan ada kak mas , abg kamal , abangadik , abg haziq , kak az dan ramai lagi ! memang awak akan rasa sangat penat , tak cukup masa , tidur pun sekejap je , tak mandi (tukoranglah) tapi percayalah korang akan rasa best after orientasi nanti :) orientasi nanti alumnialumni akan cerita dan bantu awak selalu jangan risau kay awak ! chill

lepas tu awak akan mula sesi kuliah awak di dewan kuliah dan awak akan ada tutorial di bilik tutoran , experiment di laboratory ,kokurikulum , kelas agama , kelas dinamika dan MUET :) semuanya dekatdekat je tempatnya.. mulamula je awak akan rasa macam jauh kemain tempatnya tapi lamalama rasa macam dekat sangat ye! best tautau! lecturer semua baikbaik belaka asalkan awak pandai ambil hati dan rapatkan diri dengan lecturer sebab awak akan selalu kena jumpajumpa lecturer dekat cubical nanti :) sangat havoc dan macam ayahibukakakabang sendiri je tapi pastikan awak respect mereka :)

kte rasa itu je kot nak cerita :)apa lagi yang awak nak tahu? just ask me kay ! selamat malam jada diri ye



percayalah rindu korang ♥



xoxo;
athrh lani

just 2 day young :)

date ; 09 of may '12
time ; 05.24 p.m malaysia ^^v

salam hai :) sihat tak? semakin lama cuti ni semakin malas nak update blog ni :( padahal waktu dekat matrik tuu, kalau boleh tiap hari nak tekantekan huruf ni haih rindunya dekat sana :( madam ku haslina rindu kte dah tu , asyik suruh pergi kmpk je ni haha maklumlah madam ku kan suka nyakat kte :) rindu kte lah tu ! saya rindu madam sangat! teringat bila madam siku saya waktu tangkap gambar :( rindunya *meraung*

okayokay lari topik untuk hari ni tuu.. hari ini istimewa untuk ain basirah :) kawan kte yang pendiam pada awal semester 1 dan berubah mengganas di pertengahan semester 2 haha :) ni pasti tunjuk ajar azzah yang melampaui batas haha :)

mulamula kenal kmu , kte macam takut gila nak tegur kmu tahu! kmu suka senyum je , takut ah ! rasa macam , dia ni pehal senyum je bila orang tanya? menakutkan lah :( waktu tu kte berkepit dengan azzah je , tapi lamalama kte cuba juga nak tegur kamu , nyakat kamu sampai kamu ketawa and at last kamu ketawa besar punya dan kte suka! tak lama lepas tu , kmu dah pandai bersembang dengan kte siap menyakat kte kot!

pertengahan semester 1 dah nak habis semester 1 baru kte rapat gila kan? jadi macam belangkas dah ! kemana je mesti bertiga , kte , kmu , azzah :) *rindu* macammacam rahsia kte bertiga kongsikan? kalau kira tak cukup jari walaupun combine jari kte bertiga haha :) suka sangat kawan dengan korang , asyik gelakgelak sampai semput teruk :) thanks untuk semua kenangan yang sangat menarik :) kte kte ..... sa.... sa... ya.... yang kamu dengan azzah hemhem *sakittekakpula*

okaylah SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN KE SEMBILAN BELAS YA NURUL AIN BASIRAH :) (8may2012)
ada hadiah untuk awak ni sorrylah tak best :( yang lain tutup mata sebab ni untuk ain kte je! enjoy :)

video


selamat tengah petang semua *flyingkiss* tangkap sorang satu jangan tamak! (kakak sila terasa) haha salam semua :)

xoxo;
athrh lani

my last teen :(

date ; 06 of may '12
time ; 08.30 p.m malaysia ^^v

salam kawankawan :( erm perasaan biasabiasa je hari ni :( okay agak seronoklah sebab dah 19tahun wah remajanya kte eceh! tapi dekat rumah hanya ada ayah dan laa :( sedih lah juga kan, tapi okay je kot *okayayatdahberterabursorry!* rasanya birthday kte ditangguhkan ke minggu hadapan .. apa? ingat acara je boleh tangguh? birthday pun boleh okay :) bukan apa , sebab 13 may ni birthday laa pula so akan disambut sekali *eceh fikir positif nak legakan hati* hah! terimakasihdaunkeladi kepada semua yang rajin nak wish kte *buatmukacomel* macammacam gaya ada haha.. angah tulis ni untuk kte (tekan) sweetkan? kte rasa sangat terharu dan sweetnya kakak kte ni! sayang awak , mok! *tutupmukalarikedapur* hee :) tapi ada juga yang kelakar macam ni tapi kte suka baca


rasa macam hadui rajinnya duadua ni haih :) sweet pun ada ceh!*hentakkepaladekatdinding* thanks joon and nuub! duadua macam abg kte dekat matrik tuu.. duadua kelakar , duadua baik dengan kte , duadua takut dengan kte hee :)(okay please jangan terharu lebihlebih) hah! mana hadiah daripada korang ni? kte tunggu hadiah sampai rumah! lain kali buatlah benda yang merepek ni , kte suka baca !

okay kawankawan *_* terimakasih untuk hari ni , apapun alhamdulillah ALLAH swt panjangkan umur kte untuk sambut ulangtahunkelahiran ke sembilan belas , dan harap berpeluang untuk sambut lebih banyak angka kelak :) insyaallah semuanya berjalan lancar untuk ke sembilan belas tahun ini .. insyaallah ada hikmah yang baik terselit disebalik setiap kejadian :) doakan kte yang terbaik di dunia dan di akhirat kelak :) selamat malam ily <3

xoxo;
athrh lani
COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED