Salam perantauan :)

date ; 14 of jun '13
time ; 02.10 a.m malaysia ^^v



Assalamualaikum w.b.t semua hai hello namaste . How's life everyone? Feeling good ? Naughty ? ihiks currently yes , I am :') ngade ! Hari ni kte nak cerita tentang banyak cerita . banyak lah kot . agaklah banyak kot. Apaapalah , asalkan cerita , kan? ehem cerita terbaru ialah kte bakal , bakal, emm kte bakal menamatkan zaman semester dua . Dah tamat dah pun tadi hewww. Dan kte rasa bahagia , alhamdulillah hidup semakin ceria sihat sejahtera berat pun inshaAllah akan bertambah pipi pun akan di tinggikan dagu emm akan dipertimbangkan untuk double selepas jam ni . haha ayat kemain kan . Kte ada 7 subjek semester ni , antaranya ialah pertanian dan kemanusian , baksis (koko) , biocell , bichemistry , etnik , titas dan lab microbiology ye adikadik.

Seperti yang semua tahu dan mungkin ada yang tak tahu , baksis dan pertanian tiada final exam jadi agak kurangkan beban situ alhamdulillah :) lab microbiology pula selamat menjalankan peperiksaan akhirnya 2 jun yang lepas . Jangan tanya senang tak ? Hancus melebus rebus goreng habis semua berterabur . Jadual peperiksaan diteruskan lagi dengan biochemistry , biocell , titas dan yang terakhir semalam pagi iaitu etnik yaw . Wa rasa ohsem sangat bila dah habis kertas wa. waaaaaaaaaaa!

Sepanjang study week , wa agak sibuk dengan melayan karenah adik wa yang kecik manis tuu . Sebab adik wa duduk dengan wa seminggu jadi memang wa tak pegang buku lah kan . How do you do books? agak macam ganas semacam je guna 'wa' emm kte bawa adik kte jalanjalan walaupun sekali dua bestt.

Kami makan  meatball IKEA . Emm sedapnya bolehlah ditelan . Jakun sebenarnya :O

Lepas tu , dah cukup masanya adik kte pun pulang ke rumah bersamasama ayah ibu dan tibatiba kte dengan angah pun terselit dalam kereta tanpa dijangka . Maka kami semua pun pulang ke rumah dengan hati yang gembira tanpa memikirkan exam yang bakal tiba beberapa puluh jam lagi . Kami sempat menjejakkan kaki ke pasar malam yang agak lama tak dikunjungi oleh kami . ehem mula lah sesi 'peraq' bergambar di pasar malam . 

ayah kte garang tau! :D

Dah cukup masa , kte dengan angah pun pulang ke perantauan uhuk . Malah sesi bertungkus lumus menyendatkan otak dengan ilmu pun bermula . Memang 'library' tu jadi rumah kte lah kan . Banyak masa dihabiskan di library bersama yang tersayang . eceh eceh . emmm dengan cuaca yang sejuk memang membuatkan kte feeling ala perantauan sungguh . Gituuuuu. Tapi wa cakap lu , blok B library memang sejuk tahap gigil ,ulangalik ke tandas nak guna mesin 'panaskan tangan' . Tapi alhamdulillah banyaklah juga yang masuk tika mentelaah di sana . Yelah kte siap ada sumber inspirasi lagi tau . Tapi berapa kali je pun nampak sumber inspirasi pung . seeeeedihhhh. Ni ada cerita ! Panas uolls . Haritu kan , kte duduk library mentelaah , library tu tutup pukul 4 ptg hari tu , pukul 3setengah loceng dah bunyi "tanda" habis waktu . kte macam relax ah baca buku sebab ada setengah jam lagi kot . Lepas tu datang sorang pakcik , susun semua kerusi tengok gaya macam librarian je . Lepas tukan uolls , dia boleh pula dok halau kte . 

P :  eh , apa tunggu lagi ? keluarlah?
A : *beku*
P : kemaslah keluar . tak dengar bunyi loceng? keluar keluar keluar
A : agak ah setengah jam lagi kot .*dalamhati* sambil kemas barang

Pakcik , kami bukan buat benda tak elok pun. Kami belajar kot . Lepas tu , cool downkan diri sendiri fikir positif . Cakap dekat diri sendiri , emmm mungkin dia dah lama tak dapat balik awal , rindu dekat anakanak cucucucu kot . okay . cool sikit :O Jaga adab eh.


Selalunya meja ktelah yang paling bersepah dengan buku . Redha ye semua .

Paih peneman wa :O

bila study sampai malam . Gambar selitan pautan kasih tempat berteduh menumpang air cond .


Selepas tamatnya peperiksaan akhir semester semalam pukul 10setengah . Kte dan rakanrakan pun berangkat ke MINES kononkonon hilangkan stress gitu . Makan banyakbanyak , tengok wayang After Earth memang best wa kata sama lu . Wa rasa macam wa nak tengok lagi sekali walaupun ada orang tu nangis bila part sedih . Wa punyalah tahan kemachoan wa , tibatiba dia yang nangis dulu . Wa pun gelak . Bagi sesiapa yang nak tengok wayang , wa sarankan After Earth . Ajaklah kte , nak tengok lagi!!!! Bagi wa best sangatlah , tapi tak tahu lah taste uolls macam mana kan . Kang tak best uolls dengki dengan wa . Taknak saranlah . suka hati korang nak tengok cerita apa . hah senang gitu kurang rasa serba salah . Lepas tu kankankan ,wa menghabiskan duit uhuk teruknya . Tapi purple kot . Wa terus teringatkan JEMAN wa waktu tu . Serious talk . lepas tu wa main game yang banyak walaupun sakit hati tengok jejaka cina menang banyak patung bear main satu game tu je . Memang wa panas je tengok . Main tipu apa? tapi dia menang depan wa kot ! biar ah!

antara paparan tatapan untuk lu semua .


Dan yang terakhirnya , kte nak ucapkan selamat maju jaya kepada yang masih dalam mood peperiksaan . Moga dipermudahkan . Maaflah tumpang menyibukkan minggu peperiksaan akhir semester awak ye dengan membaca benda ni  . Maaf ! 

Ayahibu kte selalu cakap ; inshaAllah dipermudahkan peperikasaan kerana Allah swt tolong orang baik . Acik anak yang baik , jadi Allah swt tolong . amin   

Nah tatapan untuk mengubati kerinduan awak . Saya tahu ini pasti mencetus kontroversi . emm silalah . Jaga diri , jaga hati . Salam semua . No more flying kiss sorry . motif sangat kannnn.

COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED