Down your ego.

date ; 05 of Dec '14
time ; 12.50 a.m malaysia ^^v




Assalamualaikum and Hello readers. Let's say Alhamdulillah together :) Hmm the story is begin ~~

I have best friends, the real best friend and everyone have one, right? They gave an advise when I did wrong, a good and motivated advise, not the "let you down" advise. They just always be there when I really need them. They try to comfort me, to listen, to make me smile and to cry with me. Or else, they will just stand there if they don't have anything to make me feel better and just wait for me to stop crying. They will just be there, by your side! Sometimes, it's like a miracle when you found someone who could make a time for you, just for you.

So, I think if I said that I care for them more than myself, it's not too much kan? The best friend lah, not a friends. There so much different between best friend and just a friend. They will be the important person after my family. I could cry for them if they cry, I just cry for no reasons. I will try to be an awesome best friend that you can be proud of. I can buy you a present just to make you smile. I can do anything for you, to prove that I care. I hope you can see my efforts, dear best friend.

Whenever I go, its hard to make a friends, but if I found someone, it just more than enough for myself. But, I think, I just have that "bad luck vibes", whenever i go, the friends that I care, the friends that I help a lot, the friends that I spent a lot of money just to make them smile, will always pay me back with an amazing back stab.

After 21 years of living in this wonderful world, I think I faced more of that kind of  "back stabber best friends". I think it's my fault to an honest person, I try my best not to hurt others, when they asked me to be honest, I be one, and they just can't accept it and put a blame on me. They just be like that, PUT A BLAME ON OTHERS instead of look back to yourself on what you did wrong or in other word "MUHASABAH DIRI".

I'm not pretending to be an angel here, "oh, everyone did wrong, only I did right". No! I also did wrong, I did make a mistakes, so many mistakes. But when they advised me, I listened to them carefully before I jump into conclusion. I digest them. And if it was my mistakes, I ask for a forgiveness. I not a kind of girl that will tell all that crap story, to prove that I'm right. A big no! It's kinda seen as a stupid coward person when you talk on someone's back. Change that behavior, please!

I can easily forgive a friends that did wrong, but I need time for a best friend that could do such a thing to me. So, it's up to you whether to wait for my forgiveness or disappear from my sight. You make the decision by yourself. Pandai sangat kan?

I have a checklist for you guys :)

ERTI PERSAHABATAN
Bukan mudah untuk kamu memiliki seorang sahabat yang benar-benar setia dan memahami. Maklumlah, dalam dunia ini terdapat bermacam-macam ragam manusia yang sukar ditafsirkan. Jadi, kalau tersilap pilih sahabat alamatnya meranalah diri kerana sahabat turut memberi pengaruh yang besar dalam kehidupan individu. Ikuti tips berikut, ternyata ia dapat membantu kamu dalam mencari seorang teman sejati!
1. Boleh berkongsi apa saja
Individu dari kategori ini ternyata sanggup mengenepikan krisis yang sedang dialaminya demi seorang sahabat. Tetapi jangan pula kamu mengambil kesempatan atas kebaikan dirinya pula.
Bagaimana ingin mengenal pasti individu ini?
• Dia tidak kecoh dan mampu menyimpan rahsia walaupun perkara kecil.
• Dia sering bertanyakan khabar tentang diri mu.
• Karier impiannya ialah sebagai seorang ahli psikologi.
2. Memahami
Kamu boleh menerima dan mendengar nasihat serta pandangan yang diberikan dengan hati terbuka. Nasihat yang diberikan juga amat meyakinkan kamu! Individu ini wajar kamu dampingi sebagai sahabat sejati!
Bagaimana ingin mengenal pasti individu ini
• Dia sedia dihubungi bila-bila masa… 24 jam sehari, 7 hari seminggu!
• Dia seorang teman yang komited. Dalam perhubungan, dia adalah pasangan yang setia.
• Dalam percintaan dia banyak membantu kamu! Dia mampu mengenali sama ada individu yang kamu dampingi itu benar-benar ikhlas dengan kamu atau mungkin ingin memperalatkan diri mu sahaja!
3. Profesional
Sedang kamu mengalami krisis dalam percintaan, si sahabat datang menghampiri mu dan cuba memahami situasi mu. Dia cuba memberi nasihat dengan meletakkan diri mu dalam dirinya. Nasihat dan pandangannya itu ternyata tidak mempunyai unsur berat sebelah dan sekali gus tidak meletakkan kesilapan pada mana-mana pihak! Jelaslah bahawa dia sahabat yang profesional yang wajar kamu dampingi!
Bagaimana ingin mengenal pasti individu ini;
• Dia bijak mengawal emosi mu setiap kali kamu berada dalam keadaan tegang
• Setiap kali kamu menyatakan pandangan dan cadangan, dia mendengarnya dengan ikhlas dan hormat. Kamu boleh melihat kejujuran itu dari sinar matanya.
• Dia tidak pernah memberi sebarang alasan sekiranya kamu ajak bertemu. Walaupun dia tahu bahawa dirinya akan menjadi tempat curahan masalah pada waktu itu!
4. Jujur
Setiap kali ada yang tidak kena dengan penampilan mu, dia akan menegur mu dengan bijak. Ternyata dia berkeinginan agar kamu kelihatan ‘cantik’ sepanjang masa. Dari teguran dan komen yang diberikan itu ternyata membina. Kamu boleh menerima dengan hati yang terbuka.
Bagaimana ingin mengenal pasti individu ini:
• Dia adalah individu yang lurus. Walau bagaimanapun, kelurusannya itu tidak menyakitkan hati kamu!
• Dia sedia menjadi tulang belakang buat diri mu…
• Kamu sentiasa merasakan bahawa nasihatnya amat berharga!

The end of story... I just wanna share something with you guys since its December kan. Motif sangat. hahaha. Bye salam, Take care everyone including you :)


1555. Ibn Mas`ud (May Allah be pleased with him) reported: The Messenger of Allah (PBUH) said, "A true believer is not involved in taunting, or frequently cursing (others) or in indecency or abusing.''
[At-Tirmidhi].




End of 2014 :)

date ; 02 of Dec '14
time ; 10.10 p.m malaysia ^^v

Assalamualaikum wbt.
 Salam 2nd of December 2014. Its December people. I'm looking forward for this month. What's going to happen, jengjengjeng (hambarsangatjeng~)


أَلاَ أُخْبِرُكُمْ بِمَنْ يَحْرُمُ عَلَى النَّارِ أَوْ بِمَنْ تَحْرُمُ عَلَيْهِ النَّارُ عَلَى كُلِّ قَرِيبٍ هَيِّنٍ سَهْلٍMaukah aku kabarkan kepada kalian tentang orang yang diharamkan dari neraka atau neraka diharamkan atasnya? Yaitu atas setiap orang yang dekat (dengan manusia), lemah lembut, lagi memudahkan.” (HR. Tirmidzi)

(untuk melembutkan hatimu~ Lembut ke? hihi)

Play hard?

Date ; 18 of oOctober '14
Time ; 01.15 p.m malaysia ^^v
Assalamualaikum semua. Happy mid term, get a rest peoples! hihihi. Been fine all this while? Okey ke tak ni hmmm? Alhamdulillah habis dah setengah semester, rasa macam stresssssss. The best thing is, I learn about people. Their behavior, good and bad one. I learned, try not to find more and more enemies. I had tried my best here but at some point I still have someone who hate me. You know what I mean? It just happen, to hate me. But, who cares? As long as I'm doing a right thing, I will stand right in front of you, yes you, the one who hate me heh. 

It is not easy to be a better person day by day but at least lets try together kay. When people advising you about something, don't just walk away, please don't! But, listen and digest every word they throw out. Maybe there is some parts ada betulnya kan? Keep aside your ego if you want to be a better one. Sementara ada masa ni, jum samasama perbaiki mana yang boleh. Berusaha!

Oh, one more thing, try not to exposed yourself and your emotion through social network. Well, we don't know maybe someone out there is our 'secret admire' who always keep on updating on what we are doing all day long? creepy heh? I learned from my mistakes where someone who think he/she is 'clever' enough to stalked me on what I had wrote in my profile and shared with others. Please people please. Why don't you go straight to me and ask me the real situation? Takut eh? hahahaha. They will get ashamed by themselves at one point, believe me!  Lek je kay. 

Alhamdulillah, I have my sissy here, who keep advising and make me calm when something knock my head so hard. I can't bear it by myself, it so hard. Like danggggggggggdinggggdoongggg ah! She understand me well.  Okey, how you spend your holiday? Why don't we share? hihihi Bye. Take care, Salam.

Truth :')





Fifth Semester yay? nay?

Date ; 21 of Sept '14
Time ; 01.30 p.m malaysia ^^v







Assalamualaikum. Yay! dah semester kelima. Because I'm happy... ~ First of all, lets say alhamdulillah together as all of us able to continue our journey. Who is excited? Some of us yes but some will be like nopeeeee... kan kan? hahaha why people why? (kepochi sikit) I, myself feel bless by my own here as I still have someone or more that one :D  who love me here yay! kikikiki. And, yes! I have my own biggest mission to accomplish this semester. InshaAllah, I'll try harder. Gituuu

Dah nak masuk minggu ketiga dah pung, nak emosiemosi kenapa? Kte lek je dekat sini, tak emosi pun lagi. Jangan nak kata awak masih dalam "lag Phase" nak adapt dulu la apa la naa. Ngade nak manje lettu. Kalau homesick tu ada lah sikit kan? Mana edaknya, 2 bulan lebih duk rumah dengan tahap keselesaannya boleh kata "zon selamat" yang amat. Semua kte nak makan, mesti mummy masakkan wow! Tengok nak emosi lah ni sebab rindu mummy masak sedapsedap hihihi  :)

So, have fun along your journey kay. Create memories as many as you can especially if you're a final year student. Kang menyesal takde kenangan dekat universiti, nangis bergulingguling pun, tak dapet nak tolong, padan muke! The most important is trying hard to be a positive person kay. BOLEH punyeeee. Okeng, Jaga Hati, Jaga Diri 







Hati.






Cuba untuk berfikir dan prasangka positif, cuba buang segala negatif. Masih mencuba. Tolong ya :')





Eid Mubarak.

date ; 10 of August '14
time ; 10.10 p.m malaysia ^^v





Assalamualaikum wbt. Happy Eid Mubarak, muslims around the world. Hope that all of us have a blast on this month, dan jangan lupa puasa enam pula, okay? How was your raya, guys? Don't tell me that you had to terperuk dalam rumah je? Tipu bebenor tu awak ui tapi kalau tak sihat bolehlah percaya kikiki. Mine? Alhamdulillah, what can I said for overall, it was a complicated raya, but we had so much fun with families, friends and you hahahaha :D What I meant by complicated is that we had a special event on last forth raya and it was complicated as I am not feeling so that well to be myself tho, huk :'(

As I'm not feeling well for first six raya, duit raya pun sikit je yang sempat kumpul. Pity me, pity me. Sempat kumpul dan jalanjalan first day raya aje before sakit itu datang dengan jayanya tanpa belas kasihan. And we didn't celebrated these year raya like always and we didn't expected this. No kampung for this raya as Tokwan and Opahcik went to other places by "you know who". So positively, we had a chance to travel and collect duit raya right after sembahyang raya, makanmakan and maafmaaf salamsalam among us daddy, mummy, along, angah and laa. And we have so much fun as we celebrated Eidulfitri together as Lani's Family for the first time hiii :) Best! We made a couple of video together. Oh it is not a couple actually! I will upload them here, InshaAllah kalau ada rezeki lah (ayat berlapik sikit) hiii.

Then, we spent our raya at home for the second day at home as me myself annoyed them so much with my sickness. Sorry guys :') On the third raya, we went to KL for the next day event. Although I am not feeling well yet but kita kan kuat. Kuatkan hati, emosi, fizikal bagai juga untuk keluarga kottt! Then, the next day, the day for my bruh, bruhh gitu. hahaha Along bertunang. Yay! Everyone happy on that day. Tahniah bruh. InshaAllah, on the next year I will get sister in law and InshaAllah brother in law too, kikiki aminnnnnn! Package kot brother and sister in law yay me yay, jangan marah naaa orang tu, aminkan aje ye. Tak shabarnye kami adikadik ni nak dapat kakak dan abang baru, baru meriah bertambahtambah meriah, kan Laa kan :) duit raya pun mesti meriah bila  bertambah ahli kikikiki yay me!


And, we still celebrating raya okeng. We just came back from my parent's friend open house and angah and me got duit raya. Siapa kata 20' an cannot get duit raya? Who says? kikiki we are so happy because we still can get duit raya yay :) Kesian along and laa yang jauh di perantauan. Maceh kawankawan ayahibu yang baikhati dan mengetahui isi hati kami anak remaja yang masih gembira sekiranya menerima duit raya daripada kalian. cehh ayat haha (ayat kena paling manis). 



Tengok tu, cantikkan sampul duit raya kte. As we are so happy to get duit raya, sampul pun nampak cantik sangat. haha. Okeng cukup! banyak sangat dah taip. Nanti kte rajin, kte sembang lagi. Chow. Jaga hati jaga diri. Selamat Hari Raya semua. Assalamualaikum (tak jawab dosa, padan muka!)








Meanwhile.






Assalamualaikum. Do you miss me? Because I miss you :') 




Kadangkadang .

date ; 05 of Jun '14
time ; 02.10 a.m malaysia ^^v




Kadangkadang
Hati gile
Kadangkadang je.






Assalamualaikum wbt. Tibatiba tak boleh lelap padahal tadi ngantuk kemain. Hati rasa tak sedap, macam ada tak sedaplah. Malas nak fikir bukanbukan. Tibatiba tadi teringatkan blog ite, tu yang rajin sikit ni hii. Imishyouuuu (muncungwajib) hmmm









Jadi, salah satu terapi kegemaran, wajib buat ialah "movie time". Baca dok? Salah satu terapi ye, bukan hanya satu. Ada je terapi lain yang kte buat, kang bila kte cakap kome dok ngate kte riak takbur macammacamlah, hahaha macam pelik je. Kay merepek. Dan, ia adalah cerita/movie yang sama tiap kali perkara kadangkadang itu berlaku. Sebab, tiap kali habis tengok movie ni, kte akan rasa lega sikit tanpa fikirkan kadangkadang itu. Terimakasih JEMAN, awak banyak bantu kte bila kadangkadang itu berlaku. That's why I cannot hate you :'( Katakata semangat? kbye!



Stronger.

date ; 21 of Mei '14
time ; 01.15 p.m malaysia ^^v




Assalamualaikum semua. Fuhhhhh lama dah tak merepek, ye lah dekat sini je kte mampu merepek panjang lebar, kalau dekat luar ni, mana mampu kte nak merepek panjang nanti kawan cepuk. Tapi kte tetap merepek sampai diaorang rasa annoy dengan kte hahaha baik punya kawan! Banyak sangat benda yang kte nak kongsi. Banyak sangat! Tapi apakan daya (ceyy ayat novel sangat). Untuk sementara waktu, biarlah masa berlalu (kay rasa geli pula ayat berpuitis gini). Jangan rindu kte naaa hii. Jaga diri, jaga hati. Salam :)





The most beautiful thing is that He knows what you are about to tell Him and yet He still listens. - Aa’idh Al Karni عائض القرني

Benda baru, orang baru ehem :)

date ; 01 of Mac '14
time ; 11.50 p.m malaysia ^^v



Assalamualaikum semua :) hiii lamanya tak jenguk makcik blog ni. Mungkin kalau dia ni ada perasaan, mahu kena cepok kepala kte ni. hmm maaf lewls. Alhamdulillah masuk semester baharu. Hai semester 4, Bismillah, Moga Allah swt permudahkan segalanya untuk Athirah Lani :) . Amin (baik ko aminkan sekali)

Apa nak citar? Kay pertamanya alhamdulillah kesihatan baik tidaklah seteruk semester 1 dulu. Jangan dikenang please. Walaupun sekarang tonsil agak sensitive, sikitsikit je bengkak. Memang peritlah hidup saat membengkak tu. Selepas tonsil kiri, kanan pula jangkit, dah mula surut, jangkit ke kiri pula. Suka hati koranglah tonsil, buat apa korang suka. Nak bagitahu walaupun taknak tahu hiii, kte ada lima subjek je semester ini dan InshaAllah tak berat seperti semester yang lepas. Yang lepas jangan kata berat, tak mampu dah cheq nak tanggung weyyy.


(gambar hiasan)


Lepas tu kan, semester ini kte sangat sibuk. Walaupun ada yang lagi sibuk, kte tetap juga nak kata kte ni sibuk hiii. Tandatanda seperti kitaran gelap bawah mata mula kelihatan, ini yang tak gemor ni. Takyah nak kata macam panda comel sangat, kte tetap tak suka. Kena pergi facial ni. Cehh ngade. hahaa :D Walaubagaimanapun, Kte belajar banyak benda baru. Seperti? Pengurusan program, pengurusan emosi, mencari sponsor, berurusan dengan orang berpangkat tinggi dan besar, berurusan dengan orang yang suka tunjuk pandai dan sebagainya. Perasaan? Mestilah bercampur. Gembira, sedih, marah, murung (ini melampaukan). Taklah, sebenarnya kte cuba untuk terima semuanya dengan baik. Alhamdulillah ada yang sudi memberi teguran dan nasihat. Terimakasih, anda tahu siapa anda. ceyy ko ingat ko sweetlah buat ayat gitu? :)

Seterusnya, nak promote program kolej sikit. Siapa yang berminat nak sertai? hii terbuka kepada orang luar juga. InshaAllah 14 hingga 16 Mac 2014, bersamaan hari Jumaat, Sabtu dan Ahad (kan dah mula ayat karangannya) kolej 16, Universiti Putra Malaysia akan mengadakan Karnival Let it Out @ 16 dan salah satu program yang bakal berlangsung ialah Program Ruby (kte punya niiiii) pada hari Ahad. Program Ruby ini khas untuk para gadis dan wanita sahaja dimana lelaki tidak dibenarkan untuk menyertainya kikkiii. Kami sediakan pelbagai aktiviti dan slot menarik dari pagi hingga ke malam seperti bengkel imej dan penampilan diri oleh majalah Lisa, Bengkel kerjaya dan keyakinan diri oleh Blogger dan Youtuber terkenal Kak Dena Bahrin, dan di sebelah malamnya pula fashionshow oleh peserta bengkel. Sepanjang hari Ahad itu, ada jualan booth oleh peniaga online shop (sama tempat dengan bengkel dijalankan) dalam dewan ber air-cond kau. Best macammacam ada dijual nanti, monopod? fisheye? cathydoll? InshaAllah ada :D hah! Malam fashionshow tu, lelaki, perempuan boleh masuk tengok. Masuk percuma ye :) Mari ajak adik, kakak, emak, abang, sepupu semua datang Kolej 16. Kami sediakan doorgifts yang sangat banyak untuk para peserta. Jummm!


Sebelum kte menghilangkan diri lagi untuk jangka masa yang panjang. Maafkan segala salah silap kte yang sengaja mahupun tidak sengaja. Mungkin katakata kte yang kte tulis ini, awak tak berkenan ke? Maaf ye. Mari semua, kte cuba belajar untuk memaafkan orang lain. Kte pun masih dalam proses belajar ini hii. Hwaiting, Moga Allah swt berkati usaha kte ini, amin :) Selamat rehat. Salam.

Nak bagitahu, esok kte dapat baucer buku BR1M kikiki bye !








Salam kelahiran Nabi Muhammad s.a.w :)






date ; 14 of jan '14
time ; 10.30 p.m malaysia ^^v










Salam Maulidur Rasul kawankawan semua :) mari kte kongsi sikit infomasi tentang baginda. mehmeh. Maulidur Rasul (Arab: kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin (Dari hadith riwayat Muslim, 8/25), 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi. Jika ada mereka yang bertanyakan mengapa menyambut maulidul rasul. Maka jawapannya begini :

1. Dalil-dalil umum dari Al Quran yang dijadikan hujjah oleh Ulamak yang membenarkan :
فَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ بِهِۦ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَٱتَّبَعُواْ ٱلنُّورَ ٱلَّذِىٓ أُنزِلَ مَعَهُ ۥۤ‌ۙ أُوْلَـٰٓٮِٕكَ هُمُ ٱلۡمُفۡلِحُونَ (١٥٧)
Maka orang-orang yang beriman kepadanya (Muhammad), dan memuliakannya, juga menolongnya, serta mengikut nur (cahaya) yang diturunkan kepadanya (Al-Quran), mereka itulah orang-orang yang berjaya.
(Surah al A’raf 157)
ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتَيۡتُمُ ٱلزَّڪَوٰةَ وَءَامَنتُم بِرُسُلِى وَعَزَّرۡتُمُوهُمۡ وَأَقۡرَضۡتُمُ ٱللَّهَ قَرۡضًا حَسَنً۬ا لَّأُڪَفِّرَنَّ عَنكُمۡ سَيِّـَٔاتِكُمۡ وَلَأُدۡخِلَنَّڪُمۡ جَنَّـٰتٍ۬ تَجۡرِى مِن تَحۡتِهَا ٱلۡأَنۡهَـٰرُ‌ۚ
Bahawa Aku adalah berserta kamu (memerhati segala-galanya). Demi sesungguhnya jika kamu dirikan sembahyang, serta kamu tunaikan zakat dan kamu beriman dengan segala Rasul (utusanKu) dan kamu muliakan mereka dan kamu pinjamkan Allah (dengan sedekah dan berbuat baik pada jalanNya) secara pinjaman yang baik (bukan kerana riak dan mencari keuntungan dunia), sudah tentu Aku akan ampunkan dosa-dosa kamu, dan Aku akan masukkan kamu ke dalam Syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai.
(Surah al Ma’idah ayat 12)




Seterusnya, boleh tak kte nak buat teguran sedikit? tak boleh pun, ada kesah? hiii bukan apa, kte bukan nak tunjuk pandai ke apa sebab kte sendiri pun masih menerima nasihat dan teguran dari orang sekeliling tak kira bangsa dan umur. Yang pasti kte kena cuba untuk dengar dan fikir baikburuknya, okeng? Bismillah sebelum kte mula maaf dulu ye kalau kte tak layak untuk berkatakata di sini. Ni lahir dari hati ikhlas :)
Ini kes isu semasa, di mana ayah kte baru bercerita di dalam kereta sebab kte dengan angah kte tanya. Biasalah budak baru keluar sangkar universiti, macam katak bawah tempurung tak ambil tahu berita luar, tibatiba balik benda ni yang heboh diperkatakan. Kes apa? ada nak teka? hmmm semua dah tahu kan? Perkara ini heboh di facebook, instagram, twitter dan sebagainya. Kte tak tahulah kenapa nak hebohheboh tapi biasalah manusiakan? Trend katanya. Sempitnya fikiran awak kan? nak ikutkan trend sangat sampai memperbodohkan diri sendiri? yang pelik budakbudak pun buatbuat sibuk tentang benda ini. Adik, benda ni tak masuk dalam peperiksaan pun. Awak fokus pelajaran awak je dulu. Itu lagi penting untuk masa depan. Kalau sibuk sangat bendabenda ni, pelajaran teruk, lepas tu kalau awak cakap pungpangpungpang pun orang tak pandang dik. Percaya lewls.
Kes ni mula membuka mata dan minda kte bila kte buka instagram dan nampak budak yang sama post benda yang sama pasal sayur itu? Budaknya cerdik, cantik, berpurdah lagi. Memang kte adore gile. Tapi macam, apa masalah dia nak ulangulang benda tu? Tak salah kalau nak bergurau, tapi agaklah kalau banyak kali siapa tak bengang? Terus kte unfollow. Maaf bukan nak cakap pasal tu sangat tapi kepada sesiapa sahajalah yang berbuat demikian sama ada video, gambar atau apa apalah awak tak rasa malu ke? Apa kes mainmain perli orang? Awak rasa hebatlah bila perli orang? Matang sikit lah weyy. Walaupun awak niat nak gurau tapi fikir perasaan orang. Kte sebagai umat Islam boleh fikir yang mana baik dan yang mana buruk kan? InshaAllah kte boleh fikir dah. Walau awak hebat mana pun pandai mana pun pandai agama banyak mana pun cantik mana pun, adab dan sahsiah itu penting. Hati tuuuuuuu! Serius kte ngaku kte tak belah pihak manamana, yang sana mahupun awak yang postpost benda tak baik tu. Niat nak ingatkan sesama manusia dan sesama muslim. Walaupun kte tak pandai mana pun tak dapat 4flat pun, tak cantik macam bidadari, pakai pakaian biasabiasa sahaja, kte memang tak sempurna dan siapa sempurna? tapi kte boleh fikir juge.
tak kisahlah kalau orang tu salah cakap ke, tersilap kata ke, apa hak awak nak judge orang? Semestinya orang akan hilang hormat pada awak bila awak buat bendabenda bodoh macam tu? Ada fikir sebelum post? Cubalah berubah, sikit pun takpe. At least fikir dulu sebelum buat apaapa, kesan dia lama wooo. Jangan fikir, then rapppp post. Buanglah bendabenda tu dalam wall facebook awak, instagram dan sebagainya. buatbuatlah buang! Mungkin ada segelintir orang akan kata gini, "eleh biarlah negara kte kan bebas bersuara dan mengeluarkan pendapat, lantak gua ah, sibuk je budak kampung ni". Kalau awak orang Islam, fikir balik apa awak buat tu baik ke tidak, perbodohkan diri ke tidak? lepas tu lantak ko lah nak buat apa, okeng! Ingat kalau orang dah tak suka, kalau dia buat salah sikit, point tu akan digunakan oleh orang yang busuk hati untuk menjatuhkan awak. Ingat tuuu. Cukup kot kte membebel? Hmm maaflah kte ni ramai dah orang benci, gerenti lepas ni bertambahtambah orang benci. Fikir baikbaik, untuk muhasabah diri ini juga. Salam!





Selamat hadir :)

date ; 07 of jan '14
time ; 6.00 p.m malaysia ^^v








Assalamualaikum wbt :) Selamat datang tahun baru 2014. Kte doakan baikbaik untuk kenangan baru tercipta, ewah kemain hiii. Ala relax ah baru lambat 7 hari kan? Mesti semua pergi sambut kan? ish ish ish kau! Bukan taknak fikir matlamat baru tapi banyak sangat dalam otak ni. Lebih baik kte je tahu dah berusaha capaikan daripada heboh sanasini tapi tarak papo. Macam tin kosong, ye dok? Berusaha semua!


Selepas itu, memang dah terlambat tetapi apakan daya semangat keegoaan dan kedegilan tetap mahu mencuri masa yang bernilai ini untuk bercerita dan bersembang dengan korang dan dengan ini saya mengumumkan Selamat Menghadapi Peperiksaan Akhir pelajar Degree :) Moga dipermudahkan. Bak kata ayahibu, time macam nilah akan ada pelbagai gangguan untuk anakanak kami. Dan 100 markah untuk ayahibu kerana selalu tepat dalam berkatakata. Hmm pelbagai gangguan untuk kami di sini ayahibu. Sobs sangat :'( Tapi ingat ini ye :


" Bersabarlah dalam menghadapi penyakit, sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa "

Untuk pengetahuan awak yang tengah membaca dan mengeja, makasih datang buang masa tapi kte nak cakap, lagi 3 hari nak balik yay! Yay rindu kemain nak makan sedap! silalah cemburu walaupun sekarang kte tengah cemburu dengan budakbudak yang membuat bunyi beg tarik dekat bawah tuu. Gua panas telinga je dengan beg roda lu bro. Ish gangguan betul. Tapi sabar 3 hari ye. Nak tengok BELIEVE , pleaseeeeeeee. Siapa yang nak tengok lagi di Perak, jum tengok sama nak? Semangat dah ni. Tak sabar, sampai takleh nak fokus pada nota. Ehem kertas kte hari khamis jumaat je. Lepas tu free for this semester lah hmmm.


Sebelum menghilangkan diri selama mungkin, maafkan kesilapan dan kesalahan kte. Maafkanlah kte yang over lagi annoying ini hii. Dan selamat bercuti kepada pelajar yang dah berusaha sebaik mungkin pada peperiksaan akhir ini. Kte berusaha dan doa. Yang lain serahkan kepada Allah swt. Moga semua berjaya dengan cemerlang, amin. kbye. Salam semua :)









COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED