renungan :)

date ; 14 of nov '12
time ; 01.10 a.m malaysia ^^v

Assalamualaikum semuaaaa :) hiii. kte ada dalam rumah yang dirindui sejak sekian lama , begitu juga penghuninya yang kte sayangi tehee :) best sangat , kte suka sangat , senyum , gelak je memanjang kan hihi nikmatnyaaaaa :D boleh makan banyakbanyak , masakan ibu yang amatlah sedap , dapnya yum !

tapi.. hah , memanglah ada tapi kan , bukan semua cerita mengembirakan hati sangat pun :'( kte ada test 2 buka cuti minggu ni , huk sedihnya kte , sedih sangat . Tak terasa macam cuti sangat pun seminggu ni , asyik pegang buku . bukan nak tunjuk rajin ke , pelajar cemerlang ke , tapi kte kurang pandai dan kte kenalah usaha lebih daripada korang kan ? kan ? betul lah kan :')  plus , ayahibu already know bout my schedule hik. memang kte dengan angah kena kerah membaca apa yang patutlah kan. Ni kelakar , sabarlah ! nak ceritalah ni *mukamasam* . ayahibu akan minta phone kte dengan angah setiap kali disuruh mentelaah buku . hihi terasa macam zaman sekolah pula ayahibu ni tapi kteorang suka tehee :D InsyaAllah dipermudahkan test 2 dengan cemerlang nanti aminn . doakan kami kay awak !





we have to challenge ourselves and not challenge others because we know our capabilities 
- someone :)


hah , lupa pula nak cerita dekat awak. Sekarang musim peperiksaan kan? SPM , STPM , PSPM , TEST MIDSEM , FINAL etc etc haha banyak kan?  kte nak cerita pengalaman kte ni , harap boleh jadi ikhtibar dan semangat untuk awak kay ! kalau tak dapat apa apa , anggap cerita kelakar  jee kay hihi bolehkan :)


Dulu lepas esspiiiieym *spm* , kte agak redha dengan kos dan tawaran untuk lanjut pelajar dengan keputusan yang agak kurang biasa hihi. redha sangatsangat , dan alhamdulillah dapat sambung belajar dekat KMPk . yes! for the beginning I felt low self-esteem with my class members and of course my lovely roomates hii *terpecahpularahsia* :'( mana tak nya? kalau tak silap , kte paling kurang pandai kalau nak dibandingkan dengan semua tau . yang lain , 7A , 8A , 6A waaa melopong bila dengar . Then , dapat katakata hikmat yang berbunyi seperti di atas tuu , yang huruf besaq gedabak tuu hii . kte pegang katakata tu sampai sekarang . Betul juga katanya , kte kena lawan diri sendiri dulu sebab kte je tahu kemampuan kte . kalau kte lawan orang lain , tak pasti lagi kte tergolek doq ke , pengsan , berguling ke bila tak dapat apa yang di jangka kan :) 



sejak dapat katakata tu , kte simpan dalam hati dan kte berusaha sebaik mungkin dan alhamdulillah result sangat tinggi , walaupun dulu kte tak pernah jangka yang kte mampu capai tahap tu kan. Lepas tu , baru kte tahu yang kte ni boleh buat lebih baik dari sebelum ni dan tak perlu nak bandingbanding result dengan orang lain . cukuplah beri hadiah / penghargaan pada diri sendiri bila dah mampu capai target hihi. kalau dulu setiap kali dapat result , kte belanja diri sendiri aiskem dan cekelat hihi nikmat wooo :D cubalah kay! hah! please bagi siapa yang cakap kte ni riak , budak pandai bolehlah ! please! semestinya tidak *walaupunadasedikit* itu rezeki kte je kay . Semua orang ada rezeki masingmasing dan kte berusaha sangatsangat , orang yang rapat dan keluarga je tahu betapa usaha kerasnya kte dekat KMPk tuu. Yang selalu jadi mangsa roomate kak diya yang selalu nampak air mata wuuu *jatuhmaruah* :/



oleh yang demikian , adikadik yang disayangi , janganlah suka membandingkan keputusan peperiksaan dengan kawankawan kay . Nanti tak terlarat awak nak saing dengan diaorang , dah lah diaorang semua hebat otak geliga yang amat kan? betulkan akak manis cakap ? *angguk* baik adik saing dengan diri sendiri kay! hihi dah berapa kali dah ulang perkataan 'saing dengan diri sendiri' dalam post ni wuuu otak dah benak :'(


Rasulullah s.a.w bersabda, "Sesungguhnya ALLAH itu indah dan sukakan keindahan. Sombong ialah menolak kebenaran dan memandang rendah kepada manusia."



hari ni tak study apa lagi sebab sibuk ke klinik sobs sobs sobs *faiz,comelkan sobs kte*. kay dah! berhenti dengan perkara lagha ni athirah :'( huk teruknya diri sendiri sebab senang terpengaruh dengan perkaraperkara lagha ni sepanjang cuti *cubit* entah bila lah nak masuk ilmu macam ni huk :'( harap athirah lani dapat cemerlang semua A untuk semua subjek hihi amin .. terimakasihdaunkeladi , kay jaga diri semua :) 


xoxo;
athrh lani


No comments:

Post a Comment

COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED