Peringatan mungkin :)

date ; 21 of  feb '13
time ; 07.10 p.m malaysia ^^v

Assalamualaikum wbt kawankawan yang dihormati ewah :) SELAMAT DATANG ke semester baruuuuuuu (muncung sikit) . InshaAllah , moga dipermudahkan semua sepanjang semester amin. Jangan tanya pasal result , kte sentap. eceh drama je lebih makcik ni .






Kte nak cerita pasal hari ini . Sedih pun ada , gembira pun ada . Nak mana dulu? krik krik krik krik
--------------------------------- ---------sejam kemudian--------------------------------------------------
moh mulakan dengan gembira ye. Hari ni birthday kaknis , kakak roomate yang awesome suka buat kte ketawa weeee :) happy birthday kaknis! Balik kelas tadi awal , tengok bilik kosong sunyi gelap sebab hujan .  Beberapa puluh minit bergolek atas katil buat muka penat sorangsorang , tibatiba teringat birthday kaknis hari ni :) Apa lagi? melompat lah ke meja cari idea nak buat apa :O  Tibatiba nak jadi nakalnakal comel , duduk depan laptop kaknis sambil lekat sticky notes hiii. Dah rasa macam puas hati, senyum sinis dekat meja  sorangsorang tunggu kepulangan kakak kakak roomates . Beberapa puluh minit kemudian , kakak kakak pun pulang . Kaknis pun cakap kte sweetlah . hiii maluuu kot (X.X)  itu jeee  gembiranya pun.






Moh sambung dengan cerita sedih pula. Tadi kte ada dua kelas amali . Kelas amali pertama habis awal , biasalah briefing je week 1 . Lepas tu , semangat cari tempat untuk kelas amali kedua which is I don't know where it is :'( almost 2 hours keep searching for that place and finally found it yay! Peluh jangan cakaplahkan, tambahan pula kte sorang je pakai baju kurung , sopannyaaaa dia weet :') Tempat amali tu depan Asasi . Kte pun pergilah solat zohor dekat sana . hah mula dah part sedihnya ni . Hem penuh sesak huk . Ni tambah sedih lagi , pukul 1setengah budak asasi azanlah tapi azan cara nak raya tuu dengan azan betul. Lepas tu , boleh pula dia gelakgelak sambil semua yang lain dok gelak lamalama sekali . panas panas panas! Kte dengan kawan pun peliklahkan . Korang ingat azan ni buat main ke? Kalaulah budak Islam dah buat main bendabenda ni , apalah yang patut kte fikirkan lagi? Sedih sangat time tu . Budakbudak ni bukanya tak pandai , malah asasi pula tu. Awak, walaupun awak pandai duniawi , jangan sesekali perlekehkan Islam . Sedih sangat . Kte tak ikut jemaah pun :'(  dah dah cukup dengan sedih .






okay nak bermanja dengan air pancut bilik air . Jaga diri semua . Moga dipermudahkan harihari kita semua , amin . salam manja eceh :')



xoxo;


athirah lani

No comments:

Post a Comment

COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED