Sebelum dan Selepas .

date ; 05 of Aug '13
time ; 05.20 p.m malaysia ^^v

Assalamualaikum w.b.t kawankawan yang sudi mengeja post kte ini kihkihkih :) baiknya awak nak ngeja kan? wuuuu baiknya wuuuu ! *muncung* kay kte penat dah nak minta maaf sebab jadi tuan blog pemalas bin malas gilo. Kte sibuk macam CEO syarikat yang sangat berjaya . Sangat sibuk tambah stress :( uhukuhuk sobs sobs sobs .Tapi kte nak cakap lagi minta maaf ye kalau kte buat awak membuang masa meneliti jikalau kte ada merepek lagi kan? padahal ada ke? diam! Selawat banyakbanyak .


Sebelum kte terlambat dan terlupa dan pemalas nak ucap Selamat Hari Raya nanti kan? Kte siapsiaplah ucapkan dulu eh? Adilkan? Alaaa tutup mata sebelah jee , okay ? baiknya dia baiknya wuuuuuuu ! *muncung* Maaf andai kte ada buat salah dan silap sengaja mahupun tidak disengajai terhadap andaanda semua . Maaf ye . Tegurlah kte kalau kte ada buat silap . Sesungguhnya kte hanyalah manusia biasa sangat yang banyak buat dosa . :(


“Sesungguhnya orang-orang mu’min adalah bersaudara, oleh karena itu adakanlah perdamaian di antara saudara-saudaramu, dan takutlah kepada Allah agar kamu mendapat rahmat. Hai orang-orang yang beriman! Jangan ada satupun kaum merendahkan kaum lain, sebab barangkali mereka (yang direndahkan) itu justeru lebih baik dari mereka (yang merendahkan); dan janganlah ada perempuan merendahkan perempuan lainnya, sebab barangkali mereka (yang direndahkan) itu lebih baik dari mereka (yang merendahkan); dan jangan kamu mencela diri-diri kamu; dan jangan kamu memberi gelar dengan gelar-gelar (yang tidak baik) –misalnya fasik– sebab seburuk-buruk nama ialah fasik sesudah dia itu beriman, dan barangsiapa tidak bertaubat, maka mereka itu adalah orang-orang yang zalim. Hai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak sangka, karena sesungguhnya sebagian sangkaan itu berdosa; dan jangan kamu mengintai (menyelidiki cacat orang lain); dan jangan sebagian kamu mengumpat sebagiannya, apakah salah seorang di antara kamu suka makan daging bangkai saudaramu padahal kamu tidak menyukainya? Takutlah kepada Allah, karena sesungguhnya Allah maha menerima taubat dan belas-kasih.” (al-Hujurat: 10-12)


Jadi minta maaf ye . hiiiiiii *senyumpalingmanis*. Dan minta maaf hari ini 27 Ramadhan , kte baru nak ucapkan selamat berpuasa , bertarawih , bersahur , beribadah . Alhamdulillah kita semua diberi kesempatan , dipanjangkan umur oleh-Nya untuk tambah pahala , untuk mengenali-Nya . Mari berusaha! Doakan yang baikbaik untuk yang dah pulang ke sana . Moga ditempatkan dikalangan orang yang beriman , Amin . Al-fatihah untuk abgwan . Alhamdulillah mereka dah selamat di sana , kita yang dekat sini tak tahu macam mana lagi . Jangan pernah putus asa untuk mencari keredaan-Nya . Allah swt memberi kepada sesiapa yang meminta .

Selamat bersiap untuk berbuka . Selamat memasang panjut pelita , selamat mencari baju raya , selamat mengemas rumah . Selamatselamat . Jaga diri , jaga hati , jaga mulut . Nah kenyitan mata puasa hiiii gatai . Cantikkan tudung bawal satin purple kte jahit sendiri . Cantiknye cantiknye *sengih* bye . Salam semua.


No comments