Kolej Serumpun (kolej 12, kolej 14,kolej 15, kolej 16), UPM

30/08/2016; 04.40pm






Assalamualaikum and hello! Siapa yang terima tawaran belajar ke UPM, sila angkat kening. eceh hihihi. Dengar cerita tak lama dah nak daftar dan hadapi hari hari berorentasi, kemas barang elokelok dan pastikan semua ada okays :) Untuk entry kali ni, kaktyra fokuskan kepada kediaman/bilik para pelajar Kolej Serumpun,Universiti Putra Malaysia khususnya intake baru sesi 2016/2017. Sorry tapi korang tak jumpa kaktyra dah sebab I'm graduated on last June! wuhhuuu tapi Konvo bulan 10 ni yay! Alhamdulillah, syukur~ 





Dewan Putra 2 yang akan diadakan pelbagai aktiviti, dan surau disebelah dewan je :)





Kaktyra tahu mesti junior akan terbayang macam-macam, kolej macam mana, bilik luas ke edok, cafe dekat ke edok kan kan kan? Jadi kaktyra baik hati dan rajin nak share dengan korang. Actually kaktyra akan bagi link je sebab kaktyra pernah update tentang ni dekat blog kolej last 2 or 3 years. lama dah, tapi macam ramai yang dok tanyatanya lagi tentang ni. Why not I shared again, right? Tak rugi air liur pun, kaktyra taip je sambil kunyah kerepek WONDERCHEESE yang adik kaktyra jual ni hikhik :) (sedapnyayaAllah- iniakandisharekemudian)









Simple je bilik tapi nak lagi cantik pandaipandai hias untuk naikkan mood study okays :) Macam kaktyra punya bilik, ada wallpaper and of course gambargambar penaik semangat (JBisamust) kikiki . Oh lupa! Tahniah adikadik yang dapat sambung belajar, tak kiralah dekat Universiti mana pun,okay? Yang paling penting, niat kena betul dan jangan lupakan keluarga ♥♥♥ Take care, jaga hati.



Kolej 14 : www.k14.upm.edu.my





8 comments:

  1. Saya nak bilik mcam tu juga! So sweet justin biebier

    ReplyDelete
  2. salam adik... saya pn. zawiyah dpd kolej 14 UPM... adik boleh x masukkan link kolej 14 dlm blog ni? sbb nk tmbh bilangan org yg link web UPM... hehe... www.k14.upm.edu.my

    tq dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah nanti saya masukkan ye puan :)

      Delete
  3. Hai akak . Saya dapat kolej 16 juga . Boleh saya tahu kalau nak beli tikar getah kan berapa meter yang sesuai ye ? Btw nice room . Pandai akak hias 😍

    ReplyDelete
  4. Hai akak . Saya dapat kolej 16 juga . Boleh saya tahu kalau nak beli tikar getah kan berapa meter yang sesuai ye ? Btw nice room . Pandai akak hias 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi mira :) Tahniah dapat kolej 16 dan UPM~ course apa mira?

      Tak silap last 3 years kite beli dalam 2meter setengah :) muatmuat untuk satu partition tu termasuk tempat letak kasut. Boleh share dengan kawan satu partition tu, okay :)

      Delete
  5. Mcm mana nak tukar bilik ya? Perlu buat permohonan dkt mana? urgent nk kena tukar bilik sebab selalu jadi kes kecurian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh terus pergi PJSD, InshaAllah kalau ada kosong boleh terus masuk :)

      Delete

COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED