Tips Final Year Student :)

08/10/2016; 11.35pm









Assalamualaikum and Happy Saturday. Penat ye bersukan hari ni hahahaha :) So lets make today entry short, simple and cute eceh. Tibatiba dapat idea why not share this imporatant tips with uguys, so here am I typing...


Lebih kepada nasihat sebenarnya supaya tak terlepas pandang. Kepada semua pelajar tahun akhir tak kisahlah kos dan fakulti apa pun, universiti apa pun, pastikan korang SEMAK JUMLAH JAM KREDIT yang wajib korang ambil untuk grad. Kalau boleh dua semester akhir ini, pergi ke BHEP bahagian akademik dan tanya cukup ke tidak jam kredit yang korang ambil. Pergi bhep waktu minggu daftar subjek tau, kalau minggu selepas daftar subjek kemungkinan kelas dah penuh atau kena bayar untuk buka sistem. So buat nota besarbesar, set date dalam phone bila korang nak pi BHEP. Percayalah benda ni sangat penting.


Pengalaman semester akhir lepas, ramai kawan yang pergi BHEP sebab nak check total kredit hour (yelah nak gradkan), and some of us yang dapat pengecualian beberapa subjek wajib lepastu blur nak kira jam kredit, masuk ke tidak pengecualian ni. Sebab dah pening sangat, tu pi BHEP untuk kepastian kan senang. Ada yang kena tambah subjek sebab tak cukup untuk grad nanti. Nasiblah masih buka sistem daftar subjek, bertuah ko takyah bayar kan hihihi.


Ada lagi satu cerita sedih, kawan kos kteorang terpaksa extend satu semester sebab tak cukup jam kredit walaupun semester akhir lepas dia dah check dekat BHEP. Entahlah mana silapnya, kesian sebab tak cukup satu jam kredit je tapi kena extend :'( Semua macam speechless tak tahu nak respond apa bila sorang kawan ko tak join waktu Convo nanti hmmm. Moga kuat hadapi ujian ni!



Mana tahu ada orang rindu, tambahkan lagi rindu tu :')


Thats all for today sharing session (eceh) , selamat berehat ! Jaga diri, jaga hati ❤️





2 comments:

  1. Ya allah rindunye zmn belajar kn? Nice post. Kipidap acikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh sue ! Rindukannnn~ thankyou singgah ❤️

      Delete

COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED