Penting lah ,

date ; 14 of April '13
time ; 12.39 p.m malaysia ^^v

Assalamualaikum w.b.t semua . Bagaimana anda semua di sana? sihat mental dan fizikal? alhamdulillah bagussssss! *percikan*  em hari ini makcik nak bagi nasihat lagi yeeeehuuu. Jap, sebelum makcik memulakan syarahan yang panjang . Hai uolls , iolls ada dekat rumah seminggu tau tau . Bahagianya iolls , dah lama tak bau perak . Sedapnya awww! kay mengade punya makcik. Makcik cuti seminggu pun dah rasa macam alhamdulillah sngat tau uolls . ye lah , dah lama jugalah iolls tak balik rumah . Seronok ! Sekarang ada dekat UPM , macam nak balik perak pula wuuuu :'( sabar! *letaktangandidada*

Okay mari makcik mulakan . Sejak dua menjak berada di alam universiti ni membuatkan kte banyak berfikir dan InshaAllah akan menjadi lebih matang ihiks. Ramai yang memilih untuk tidak jujur pabila bercakap . Emm tak sukalah , ada juga yang bermuka talam atau lebih dikenali talam dua muka. Bukannya membenci tapi ....................... . Kurangkurangkan lah berbuat baik sematamata untuk mencapai matlamat diri . Kurangkurangkan lah berdendam . Kurangkurangkan lah sikap pentingkan diri sendiri . Tak elok benor dipandang tau uolls.

Kalau terasa macam diri sendiri tu ada berkata bohong dengan orang lain , bawabawalah minta maaf ye . Apasalahnya berkata benar , tapi lainlah kalau awak cuba untuk selindung perkara salah kan? Cuba berkata benar okay . Bagi sesiapa yang terasa diri tu yang berbuat baik dengan orang lain hanya untuk mendapatkan perhatian mahupun mencapai matlamat diri , buangbuanglah tabiat tu . Kte kalau nak berjaya , berusaha sendiri dan bukannya mengharapkan orang lain. Kalau ada yang menawarkan pertolongan , kalau ia sesuatu yang baik terimalah , jangan pula kte tolak mentahmentah tanpa fikirkan baik buruknya . Lagi satu , ini penting! kurangkurangkan lah memerli orang sekeliling . Ibu kte selalu pesan , jangan perliperli orang lain . Bukan setakat orang tak suka malah akan dibenci . Baik ibu !




okay uolls , iolls dah penat dah . Banyak sangat benda nak disiapkan within this one week holiday . This opening holiday, my day will be shine with presentation , assignment and of course softball . Oh about this softball things , InshaAllah I'll share with you . Kbye! takecare everyone . Please . Thanks and Salam :')


COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED