Pelajar Ijazah Sarjana Muda (Degree) di UPM :)



11/08/2017; 12.35 pm







Assalamualaikum hi semua, left less than a month for you guys nak daftar degree dekat UPM kan? So here I share some important post from previous entry waktu jadi admin blog kolej 16, UPM (kenangan sangat bila taip cenggini hahahahah) yang penting kena credit diri sendiri dan farah liyana dan shaf sebab rajin juga update entry yang sangat bermanfaat untuk adikadik yang baru nak daftar!♥  (we know the curiosity level of adikadik semua, so no worries okay) 








1) Macam mana nak ke kolej serumpun (kolej 12, 14, 16), UPM?
              Klik --- > SINI < ---<--- nbsp="" p="">
(this entry credit to farah liyana for her effort siap lukis college plan guna paint software gigih tak gigih seorang farah ni, hihik the struggle is real )








2) Macam mana suasana orientasi kolej dan universiti untuk UPM?
              Klik --- >SINI < ---<--- nbsp="" p="">
(this entry credit to shaf for her amazing pictures dalam entry tu, tehee)








3) Ikrar angkat sumpah universiti, UPM?
             Klik --- > SINI  < ---<--- nbsp="" p="">
(this one, memang struggle betul sebab update this entry waktu cuti semester, and baju pula dekat stor kolej. So I decided to use my mom and daddy's clothes instead hahaha, good job dear self!)








4) Kolej Serumpun macam mana rupenye?
             Klik --- > SINI  <--- ---="" nbsp="" p="">


(ini beshe beshe je, my own entry so macam dah berkurun.)









Any questions berkaitan UPM? Boleh tanya kite hihihi saya sedia menjawab segala pertanyaan adikadik. That's all for today entry! See yaaa , Take care, jaga hati      












3 comments:

  1. Salaam, sy daftar master bulan 9 ni and nak apply kolej 16. Kalau nak apply kolej, boleh sy tau mcm mana and waktu pejabat kolej. Let's say mcm sy nak dtg next week untuk apply kolej,okay ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam 🤗
      First of all, tahniah nak sambung master :) course apa tu? Hihihi sibuk pula nak tahu

      Oh tak silap saya, memang kolej 16 ada sediakan bilik untuk postgrad, cuma tak sure the price and when they open for application. Better awak call dulu before pergi next week. In case lah tibatiba pergi nanti tak buka lagi application, kan bazir minyak (minyakkan dah naik harga 😭)

      And for office hour kolej 8 pagi-5 petang :) ada waktu rehat 12-2 petang tak silap.

      Best wishes for your postgrad journey 🌸

      Delete
    2. Okay,sure. Sy call dulu pejabat. Thank you!!! ��

      Delete

COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED