Nasi Ayam Bazar Bulat / Fuziah @ Ipoh, Perak ♥

04/02/2016; 02.15 pm








Assalamualaikum and hiiiiiiii!  (can you feel the excitement?😆) Another food sharing at Perak wehuuu. Okay kali ni kite nak kongsi tempat makan yang kite dan family pergi sejak kiteorang kecil comelcomel sampai sekarang masih comelcomel. It's Nasi Ayam, people! Siapa yang tak suka nasi ayam wey, memang rugi. Nama restoran ni Nasi ayam fuziah tapi kiteorang panggil nasi ayam bazar bulat. sebab duludulu ada bazar berbentuk bulat near to this restaurant but now no more, dah naik banggunan bertingkat Octagon dah hmmm. From the picture below tu nampak tak signboard kuning tu, the restaurant look simple je kan (korang takyah nak raguragu, ini kedai muslim halal) but tiap kali kiteorang datang nak makan/bungkus mesti padat dengan pelanggan wiwiwiwi nampak betapa hebatnya nasi ayam ni :)






Ibu tutup mata pun masih cantik, cane tu :')






As you can nasi dia penuh kot satu pinggan, memang boleh kenyang sampai malam. Ayam, sos, cili kicap semua ada, tak kedekut pun :') Memang kalau kiteorang keluar Ipoh dan macam dah blur tak tahu nak makan mana, terus datang sini.


Ayah/Ibu: Okay, kerja dah settle. Nak makan mana ni? mesti lapar kan?
Anakanak: *entah**taktahu**ikutlah ayahibu nak makan mana**krik krik*
Ayah/Ibu: Dah semua tak tahu makan mana, bazar bulat jelah, senang!
Anakanak: Okay!


Takyah fikir dah nak tengok menu ke, terus order nasi ayam hahahha puas hati! Harga boleh tahan lah, tak silap Rm5 satu pinggan :D Kalau korang datang Ipoh dengan kawankawan/family dan korang lapar teruk lepas jalanjalan satu pekan Ipoh, boleh cuba Nasi Ayam Bazar Bulat, okayss? Takkan nak makan dekat mall je, bosan lewls hmmm bukan selalu datang Ipoh, baik try bendabenda selain yang korang selalu makan kan kan :) cadangan je, chill ah jangan nak mengamuk hahahhaha 😂 Nanti kite listkan alamat dan operation hour dekat bawah, in case korang nak try ke. kalau nak senang waze je kot :) Okay itu je, selamat hari sabtu! Jaga diri jaga hati 




Nasi Ayam Bazar Bulat / Nasi Ayam Fuziah
Jalan Mustapa Al-Bakri
Ipoh 30300, Malaysia
Isnin - Ahad; 12 tengahari - 8.00malam





COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED