finally ♥

date ; 31 of dec '11
time ; 02.15 a.m malaysia ^^v

salamsalam semua ♥ sihat kawankawan? sangat lama kte tak update cerita baru kan? kepada sesiapa yang sudi jengukjenguk blog ini walaupun tanpa cerita baru , anda sangat cool wah haha :) terimakasihdaunkeladi yo! hemhem betul dak hari ni hari terakhir tahun duaribusebelas? apa perasaan anda wahai kawankawan?

bagi kte tahun duaribusebelas banyak tinggalkan kenangan manis daripada kenangan pahitpahit :) alhamdulillah ALLAH S.W.T panjangkan umur kte dan keluarga dan korangkorang semua dan insyaallah kte akan menemui kenangankenangan lebih indah hee:)
sebenarnyakan sebenarnyakan kte sangat suka tahun duaribusebelas :/ kenapa?kenapa? well..... its secret actually yo haha!

hah! sebelum menghilangkan diri lagi, kte nak ucap tahniah untuk NABILA LANI adik kte yang hebat comel sikitlah jee atas kejayaan yang membanggakan yo +.+ tahniah awak ♥
ni ada video untuk awak :)

video


sampai sini sahaja kawankawan :)nanti kalau ada lebihan masa kte tulistulis lagi yee ! selamatmalam salam mimpikan kte yo ♥


kedai kte :)



sweet tak?



trademark baru :)



buah hati



cool kan?


xoxo;
athrh lani

new semester ♥

date ; 25 of nov '11
time ;11.45 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua *tepuktepukgemuruh :) semua dah balik kampus masingmasing? adikadik semua dah mula cuti kan? seronok lah ye? takpe takpe! hemhem :) 19 nov dah habis MUET dengan jayanya dan 21 nov telah bermula semester dua di KMPK ye ♥ harapharap semua berjalan lancar macam semester satu lalu! kawankawan doakan kte cemerlang 4flat ye aminaminabangamin :") oleh itu, nah tengok lah video merepek yang sangat lama! jadi pergilah charge lappy anda semua sebelum kehausan battery nanti :) ni masih fresh dari webcame yee
AMARAN : VIDEO INI SANGAT LAMA DAN TIADA KENA MENGENA HIDUP DAN MATI #nohaters :)

video


dah sakit mata? haha okey selamat petang semua salam :)

xoxo;
athrh lani

pedoman ♥

date ; 17 of nov '11
time ; 10.10 p.m malaysia ^^v

salamsalam kawankawan? tengah tengok bola eh? amboi kau! sorak bagai nak keluar anak tekak tu! nasib tengok dekat rumah je ye? haha :) sokong MALAYSIA ye bagusbagus! MALAYSIA macam nak menang dah tu! aminaminabangamin :") esok kte nak balik KMPK dah :( taksukataksuka nak mogok lah camni! mana aci cuti tak genap 2minggu! takmoh balik takmoh balik! tak pe athirah! tinggal berapa bulan je lagi nak habis ni sabarsabar :) okey eh awak tu yang terpekik golgolgol tu! meh sini kte nak kongsi cerita sikit dari blog ni baca ye dan ambil sebagai pengajaran :)




Selalu juga aku terfikir..
Mengapa perempuan bertudung labuh, lazimnya suaminya alim agama..
Mengapa perempuan memelihara aurat sempurna, suaminya ambil berat agama..
Maksud aku..
Megapa perempuan yang memang 'sudah baik', suaminya memang 'jenis baik' juga ?
Lalu membuatkan aku terfikir lagi..
Sewajarnya perempuan yang 'belum cukup baik' ini..
Dijodohkan dengan lelaki-lelaki yang 'baik' supaya dapat membimbing mereka ?
Sebaliknya aku lihat..
Perempuan-perempuan yang 'belum cukup baik' ini lebih cenderung meminati lelaki-lelaki yang 'kurang baik' sebagai calon suami...
Kemudian bila sudah berumah tangga...
Isteri-isteri membuat perkara 'tidak baik'..
Suami-suami tidak membimbing...
Kerana mereka pun 2 kali 5 sahaja...

Mungkin itulah dikatakan jodoh..


niat di hati nak kongsikongsi je jadi siapa yang terasa dan tersakit hati ke , maaf ye "no haters please" :) insyaallah kita dilindungi ALLAH S.W.T ameen :)

kepada angah :) saya tak jeles pun awak jumpa kak FL dengan kak MARS! haha :) sukalah tu dapat facetoface haha kelamkelam!



okey nak siapsiap kemas barang yang banyak tuu :) selamat malam salam ♥


xoxo;
athrh lani

almost at the end :(

date ; 15 of nov '11
time ; 04.15 p.m malaysia ^^v



salamsalam semua :) sihat? alhamdulillah makin bambam tuu tapi omey! kte suka ♥ cuba teka kte buat apa sekarang ? tekalah tekalah :) okey salah satunya menghadap screen lappy yang omey macam tuan dia ni dandan kte tengah jeritjerit sokong pasukan MALAYSIA di sukan SEA! eh copcop kte bukan dalam stadium sana nun tapi depan televisyen jee! sukanya bila tengok malaysia hebat macam ni! ye lah kte kan cuti PANJANG! tak tahu nak buat apa kan? jadi cerita macam ni lah yang kte layan :) nak jumpa kawan tapi kawan tak cuti, nak keluar? tak moh lah keluar tak gemor :( jadi duduk lah rumah sampai puas sebab dah nak balik KMPK jumaat ni :( ada muet pula kan? haih ganggu cuti sungguh ! tapi doakan athirah lani dapat band 5 dan cemerlang yee aminaminabgamin :) okey nak soraksorak lagi ni bye salam selamat petang ♥

xoxo;
athrh lani

salam aidiladha ♥

date ; 07 of nov '11
time ; 10.45 p.m malaysia ^^v





salamsalam semua ♥ *buattanganpusingpusingalaprincess awak sihat? kte sihat aja :)alhamdulillah! SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA MUSLIMS so macam mana 'pengorbanan' awak? hebat tak? kte takut tengok lembulembu tu semua jadi sepanjang aktiviti korban kte nyorokkan diri di atas rumah hee :) menakutkan tahu! okey nah gambar lembu comel



hee hai lembu! awak dah selamat di sana? nak ikut ke sana juga insyaallah :) maaf ye kawankawan yang menunggu entry baru! ada ke yang tunggu :( *buatmukaperasan sebenarnya kte dah mula cuti semester dan akan berakhir dalam 2 minggu lagi :( ye kte cuti 2minggu je kesian kan? cepat kesian! dan kena balik KMPK awal sikit sebab ada MUET alamak! nak moh ! dan sepanjang cuti buat apa ye? siapa ada idea bernas lagi bernanas? mari lah kongsikongsi yee :) dan mungkin akan teman tokwan ke KL yeiyei! dapat jalanjalan juga akhirnya! *lompatbintang okey angah dah balik UPM :( tak bestlah tak cukup penggosip :( taksukataksuka



okey dah gelap gelitalah kawankawan nanti mata bengkak macam panda tak cool lah :( okey tahulah kte dah bambam kan! diam! selamat malam semua mimpikan kte salam ♥

xoxo;
athrh lani

baru satu ♥


date ; 21 of oktober '11
time ; 10.10 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua ♥ rindumerindui tak? alhamdulillah! kamu tu! sibuk nak rindu kte bt apa ? bukanmuhrimbukanmuhrin batalkan ! okey nak merepek dah ni :) hemhem awak sihat sihat tak? kte alhamdulillah antibody masih mahu bekerjasama dengan kte yei! sayang antibody kte ♥ rasa dah berhabukbersawangberkuman dah blog ni , nak tolong tiupkan? fuhfuh! terimakasihdaunkeladi :) hemhem nak cerita ni kte dah habis MUET test for speaking tapi lagi 3 bahagian (writing , reading , listening) bulan depan *buatmukapalingtakutsambilkenyitmatakiri *.= dandandan! kte dah start PSPM sukanyasukanya dah pspm :( padahal takut bukan main dubdapdubdapsablublu! haha :) tadi kertas english nanti sambung pula hari jumaat minggu depan dengan matematik dan seterusnya sampai 4november ! lepas tu cuti kan diri selama 2minggu SAHAJA dan bermulalah semester 2 dengan kawankawan baru tutoran baru kmm baru koko baru semua baru :( nak sedih dah ni tapi orang hebat mana mahu nangis kan?

semoga athirah lani lulus dengan cemerlang 4 flat untuk pspm 1 dan juga band 5 untuk MUET aminaminabgamin :)


night salam mimpi kte tau ! nah flying kiss tangkaptangkap sorang satu jangan berebut tau cukup tuu hee ♥

xoxo;
athrh lani

classmate :)

date ; 09 of july '11
time ; 01.15 p.m malaysia ^^v


salamsalam semua :) rindu tak rindu tak? ada kesah? hemhem minggu ni kte nak cerita sikit tentang kawan kelas yang rock lagi hebat! hee *silajangankembangyebagisiapayangtengahbaca! :) kelas kte best gila! walaupun agak "pasif" tapi hebat tau! semua sekali 13 ahli tapi hanya 4 orang lelaki gagah dan 9 orang perempuan ayu =.= dandan semuanya dah ada nama panggilan masingmasing! kak az,kak mir, kak chek , kak zati, ain basirah , rus , izni , zai , ustaz , nananamimimi , budak sys , jo to the on ! sedapkan nama panggilan diaorang? semua tu kte sukahati bagi dan diaorang pun toleh bila kte panggil ! maknanya setuju je lah tu! tapi kalau bergabung kelas A dan B lagi ramai! 26 orang tu! lagi banyak nama pelik! liger ada! galah ada! macam macam ah :D kesian korangkan dapat nama hebat! *sengihsampaitelinga :) dan yang paling hebat ! ramai yang takut sama kte kerana kte "garang" ? hadoi! apa yang menggarangkan pun kte tak tahu *tepukkepalasambiltidur! tapi kte juga selalu kena buli dengan budakbudak jahat yang sangat jahat dan sangat jahat! biar ah! tak kesah pun! dapat kumpul banyak pahala kan? hee :) alhamdulillah! buat pengetahuan semua , kte dalam kelas sangat 'sopan' okey! sopan sangat X)dah ah! malas nak cerita panjangpanjang! bukan korang kesah pun kan? tak pe! huh! *buatmukamasampekasamjeruk! okey minggu depan ada kuiz 2 ye! takuttakut :(

semoga athirah lani akan mendapat A untuk mata pelajaran biologi , fizik , matematik , kimia dan semua untuk kuiz 2 ini :) dan berikan athirah lani kekuatan dan kegembiraan selama dia menimba ilmu di sana ! aminaminamin ♥


ni ada gambar sikit untuk korang! selamat membolatkan mata comel korang! blinkblink! :)


mentor kte yang comel tengah tunjuk dua jari ♥



kelas T22a yo! ♥



hebat kan kte buat muka serious? kena paksa tu!



sekepala , seotak , sejenis , sepemikiran , sesesesesese ♥♥



dah selamat pagi semua , bye , mimpikan kte ♥

xoxo;
athrh lani

sebulan lebih ♥

date ; 25 of june '11
time ; 03.45 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua :) hai awak! sihat tak? rindu kte tak? ada kesah? dahdah :) minggu ni kte tak balik rumah pun :( sedihsedih nangis sorangsorang! haha! gedik X) sebenarnya banyak sangat 'hadiah' dari lecturer jadi tak nak balik ah! nanti tak siap satu apa pun :) sebenarnya minggu lepas kte dah habis kuiz pertama untuk matematik,biologi dan kimia! agak hebat ah soalan sampai tak tertulis apaapa *buatmukacomelhabis! dahdah! minggu depan ada kuiz fizik pula! FIZIK? alamak! debardebardebar! athirah boleh buat punya! sepsep! okey hidup dekat sini selama sebulan agak ganas sampai semua orang cakap "garangnya athirah" malu mak! haha :) bagus betullah sampai semua takut sama kamu athirah! okey diam! baiklah tak boleh online lamalama nanti semua kerja tak siap! eh sebelum tu! kte basuh baju kotor seminggu sekali guna tangan wei! kasar tangan mak! haha :) sangat berdikari kamu athirah hebat! okey doakan kte berjaya dan gembira di sini ! terimakasihdaunkeladi peminjam mata yang terikhlas ♥ bye salam dan selamat petang semua :P


nah gambar cuci mata !



semoga athirah yang baik hati lagi hebat dapat keputusan cemerlang (iaitu A untuk semua subjek) untuk kuiz dan peperiksaan akan datang! dan dan semoga athirah tak akan sedih dan nangis selama berada di matrik :) aminaminaminabangamin ♥

rindu merindui ♥



date ; 22 of may '11
time ; 10.50 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua warga mengintip ♥ tu dia! barang semua macam nak kahwin lari dekat lombok je! :) hari ini sibuk mengemas kini borang , selakselak borang beribu kali , kirakira barang berjuta kali dan akhirnya sekarang boleh tarik nafas panjangpanjang huh! huh! huh! :) alhamdulillah semua dah disiapkan walaupun "last minute" ! maaf saya sangat "last minute person" haha X) okey mudahmudahan esok akan berjalan lancar dan menjadi mudah untuk saya ! takmohnangis! cover macho athirah! :) nak tidur awal ni ! doakan kte yang terbaik terbaik terbaik untuk setahun di sana! terima kasih daun keladi! nah flyingkiss *tangkaptangkap :)


saya akan rindu awakawak baju ungu ♥




saya akan rindu awak yang baju pink sedang bermesej! eh! bukan awak ye rambut pacak




saya akan rindu awak yang bertudung hitam bergigi besi yang cool




saya akan rindu awak tudung kelabu yang suka buat dua jari bila tangkap gambar



bak kata semualah yang kte akan rindu! meowmeow semua ! ala ni tak suka ni bila tak ada meow samasama :( nasib baik ko dapat dekat je athirah! boleh balik selalu yeiyei *lompatbintangcomelcomel :) okey selamat tinggal dan salam dan selamat malam semua ♥


semoga athirah berjaya dengan cemerlang gemilang terbilang di matrik sana dan gembira selalu ! mudahkanlah perjalanan athirah di dunia dan akhirat kerana saya sayang dia sangatsangat haha x) *mukaperasan! dandandan kuatkanlah hati athirah yang kental macam batu itu supaya dia tak nangis selalu! aminaminamin

xoxo;
athrh lani

i do?



date ; 12 of feb '11
time ; 10.10 p.m malaysia ^^v

salamsalam pretty :) today I would like to share something that is so horrible yaw! sorry guys cause I wrote in English :) for your information cute readers , I decided to wrote something horrible story in English yaw! so that I can laugh by myself with my horrible torrible writing :) so lets begin! actually I feel so upset with my day of this week! It just HORRIBLE! huh! Im hurt and I feel so in a bad mood :( I hope it will recover soon ya ! please! I need the enjoyment environment in myself and other as usual :) so please help me :D thanks! I need my magical and I need my sissy PANDA ! so thats it guys! thanks for lending me your beautiful eyes :) salam and have a good night ♥ and one more thing! happy valentine for whom are celebrating this event but im not, sorry! bye

xoxo;
athrh lani

Dia hebat ♥



date ; 09 of feb '11
time ; 05.30 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua :) anda sihat? ye betul 100 markah *gelenggeleng :) hari inikan hari yang sangat hebat buat orang tuu ♥ dia kawan baik kte , dialah saudara hebat kte , dialah pesaing kuat kte , dialah segalanya (sila kembang sekuali) :) hari ni NUR AFIQAH ZAINAL ABIDIN mencecah 16tahun tuu.. haha tuanya*sengih :P jadi ini kiranya macam ucapan 'exclusive' lah ye untuk ko ikah :) lepas ni fofular lah ko nyah! nyampah :) jadi ikah yang dimusuhi , jaga diri baikbaik! ingat janji kte pasal 'boyfriendboyfriend' tuu ♥ tibatiba otak jadi kosongkosong.. haha :) itu je lah ucapan hebat dari acik comell ko ni ikah :) selamat ulang tahun kelahiran ye.. saya sayang awak sebesar unta gemuk ♥ sila jangan lupa acik yee :) salam


xoxo;
athrh lani

CNY ♥



date ; 08 of feb '11
time ; 09.10 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua! selamat tahun baru cina kawankawan ♥ hari ini tahun baru cina lah! sukasuka angpau datang ramairamai sini :) sila teka berapa kte dapat? eleh! jeleslah tu tak nak tanya! huh! jahat tuu! nak cakap juga dekat korang biar berapi otak dan hati dan limpa tu! haha *gelak jahat comel :) kte dapat 4sampul untuk semalam dan 3sampul untuk hari ini.. terimakasih aunty dan uncle ♥ sukalah :) tapitapikan kte rindu kawan kte tuu!PHAN! saya rindu awak lah! pagipagi awak selalu jerit nama sayakan? selalu caricari saya kan? rindu gila! selalu jalan samasama, gosip samasama , jerit samasama kan? hee :) tibatiba rindu gila tu! blink :) ni nak nangis ni! haha :) selamat malam tahun baru cina ! kepada uncle jiranjiran silalah jangan menyorok bawah meja ye :) saya tunggu angpau ye ♥ salam

xoxo;
athrh lani

hemhem :)


rindu ♥


date ; 02 of feb '11
time ; 12.15 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua :) mari sengihsengih dulu aw! ceit! hari ini kte pergi ambil test komputer KPP oh yeah! seronok sikit bila dapat celoteh dengan pak cik baik :) siap ada sesi temubual KPP pula tu dalam kereta! seronokseronok ye :) padahal dalam hati macam A B C je.. sekejap nak poopoo , sekejap nak weewee! hadoi perut kaw memang tak membantu langsung! masuk je pejabat tu rasa macam nak lari balik rumah baca buku KPP semula hafalhafal baru datang sana balik :) takutakut! semua buat muka nampak hantu je dalam pejabat tuu! haha ♥ jadi tanpa membuang masa dan tenaga kte pun daftar lepas tu masuk dalam bilik ujian bacabaca semua doa yang tahu fuhh kanan fuhh kiri! ambik kaw! kalau tak lulus juga tak tahu lah.. tak lama lepas tu semua budak lelaki dah keluar dengan banggalah kononkan! eleh! ada kesah? apa lagi cepatcepat check athirah! dah check semua , check lagi.. masa banyak lagi tapi macam nak duduk je depan komputer tu sampai masa habis! ala bolehlah akk! tibatibakan dapat magik :) yei mak cik magik dah datang:) ily lah mak cik! kte pun selamba je tekan tamat sesi.. debardebar satu badan gigil :) then hah? 42/50 je? bodoh gila kaw athirah! macam dah nak hampa sedihsedih tu bacalah semua tu! yei! 48/50 :) okeyokey kaw pandai lah sikit athirah! lompatlompat kalau boleh ♥ tapi mana boleh ! kenalah cover ayu gitu! ceit! pocoyo! okeyokey! itu je nak cerita:) jadi kte dah dapat lesen (L) ke? haha *senyum nampak gigi comel :) byby! salam.. psst; mood kte baik hari ini! nak kte belanja cekelat? haha ♥


xoxo;
athrh lani

serupa :)

date ; 27 of jan '11
time ; 10.59 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua *tangan pusingpusing :) hari ini agak semput otak tak tahu nak tulis apa.. sila kesian :) jadi kte nak berkongsilah pengetahuan yang tak sempurna ini:) jadi bagi yang tidak berkenan di hati yang nak kutukkutuk kte silalah blahblihbluh :)*senyum lebar sampai hidung besar.. jadi baca samasama :)


Bolehkah wanita Islam memakai LEGGING ketat di dalam rumah sendiri ?


BOLEH !!

1. Jika wanita itu hanya tinggal berdua dengan suaminya. Maka, hanya suaminya sahaja yang akan 'enjoy' melihat isterinya memakai LEGGING itu.
2. Jika yang tinggal di dalam rumah itu hanyalah anak-anak perempuan dan suaminya.
3. Jika mahu memakai LEGGING di dalam bilik sendiri dan tidak akan keluar bilik dalam waktu yang lama.



TIDAK BOLEH@TIDAK SESUAI@HARAM !!

1. Jika wanita itu tinggal bersama anak-anak bujang lelakinya yang telah sedar apa itu tarikan seksual.
2. Jika adik-adik ipar (lelaki) turut berada di dalam rumah itu kerana adik-adik ipar juga boleh tertarik secara seksual terhadap kakak iparnya.
3. Jika tinggal bersama adik-beradik lelaki yang telah sedar apa itu tarikan seksual.
4. Jika ada tetamu-tetamu lelaki bukan suami yang datang ke rumah.
5. Jika mahu keluar berlegar di hadapan rumah dengan kebarangkalian besar ada jiran-jiran lelaki yang akan melihat LEGGING itu.




Walaupun anda memakai LEGGING di dalam rumah...
tetapi di hadapan lelaki-lelaki BUKAN SUAMI..
inilah yang anda akan tayangkan..
kepada mereka..


jadi amacam? mengancam? haha!*muka bengong :) tak nak komen apa hari ini.. selamat malam :) salam ♥

xoxo;
athrh lani

getargetar :)



date ; 26 of jan '11
time ; 10.56 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua♥ hari ini agak sibuk kerja kte sebagai 'nanny' kepada kucing gemuk dan maid yang banyak gaji :) SAYA SUKA KERJA 'MAID'♥ jadi tadi ayah bawa kte daftar lesen ye.. lesen ye.. *sengih :) macam getar semacam je nak ambil lesen! ko pun tak sihat lagi athirah dah gatal nak ambil lesen kenapa? hadui! biarlah! coi, korang dah ada L boleh lah! mana aciaci ye..sabtu ni mulakan sesi ngantuk selama beberapa jam.. tahan je lah!(bawa jajan banyakbanyak) lepas tu jumaat depan test undangundang! waah pakcik! sangat gelojoh tuu.. saya getaq kaki ni :) tapikan tahun baru cina mesti tangguh.. hahaha*gelak jahat :) bolehlah hafal satu buku tu! tet!*muka poyo :D takutnye! eleh! baru nak pergi belajar kereta belum kapal terbang! macam mana lah nak kahwin dengan pilot ni! tet! *muka lebih poyo :) jadi kesimpulannya kte macam seronok je tak sabarsabar nak bawa kereta dengan kaki yang pucat lesilesu :) tapitapikan kte dah dapat gaji maid yang pertama :) silalah teka apa dia ! nanti kte bagitahu! biar tahan nafsu dulu.. sabarsabar kawan comell ♥ itu je nak kasi tahu..selamat malam ♥ salam

xoxo;
athrh lani

teringat ♥



date ; 25 of jan '11
time ; 10.10 p.m malaysia ^^v

salamsalam semua :) hari ini kan macam blurblur je nak update apa.. nak ketumbit dah otak ni :( okey.. hari ini sangat macam kurang pandai , tak tahu nak buat apa kot *apakotkot ngok!♥ tadi teman ibu pergi ke satusatunya superdupermarket dekat batu gajah ni..buat apa ye? hah! dating dengan pak guard! ngokngokngok :) biasalah anak hebat tolong teman ibu :) tapi hari ini hujan renyailah..kte macam takut je nak keluar.. maaf kte elergik kepada hujan buat masa ini ♥ sila faham :) lepas tu kan, dalam kereta tibatiba teringat dekat kaki ayam.. waah! sedap tuu.. ibu pernah cerita yang ibu dulu geli nak makan kaki ayam sebab kaki tu kuiskuis 'tahi' dia:) ada kesah? sedap kalau buat sup.. ya allah! *air liur lelehleleh sampai kaki :) tapi ibu dah kahwin dengan ayah macammacam ibu belajar makan :) kalau dulu benci kaki ayam, sekarang jadi kegemaran hati tuu :) jadi sesiapa yang benci pada kaki ayam silalah kahwin dengan kte! haha :)(okey gurau je..jangan hantar rombongan) lepas tuu.. cari kaki ayam yang kuiskuis tahi ayam tu dekat supermarket, tapi! tak ada! mana ada supermarket jual kaki ayam lah! hadui, terpaksa tahan nafsu kaki ayam.. kecewa lagi..coi! waah! :) jadi itulah cerita kaki ayam yang sedap dimakan bila dikuis tahinya :) sila diam athirah:D okey kte bosan jadi habis lah cerita.. salam.. selamat malam ♥

xoxo;
athrh lani
COPYRIGHT @ATHRH-LANI, ALL RIGHTs RESERVED